Η Levante Ferries Group, συνδυάζοντας τις ευγενέστερες πτυχές της Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης με το σύγχρονο πνεύμα των νέων τεχνολογιών και αντιλήψεων, ταχύτατα εδραιώθηκε στην εξυπηρέτηση της θαλάσσιας ζώνης Πάτρας – Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης, προσφέροντας στον Επιβάτη σύγχρονα πλοία, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες ξηράς.

Πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από/προς Κυλλήνη και Ζάκυνθο, από/προς Κυλλήνη και Κεφαλονιά, καθώς και ένα δρομολόγιο από/προς Πάτρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Κατά τους θερινούς μήνες, τα δρομολόγια αυξάνονται έως και τα 8 ημερησίως, αναλόγως του προορισμού.

«Κλειδί» στην ταχύτατη ανάπτυξη της Levante Ferries και την εδραίωσή της στη συνείδηση του επιβατικού κοινού, αποτέλεσε η σημαντική εμπειρία των στελεχών της στην εξυπηρέτηση του Πολίτη – Επιβάτη, καθώς και η πρωτοπόρος προσέγγισή της πάνω στην εξέλιξη της Ακτοπλοΐας, και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στα νησιά που εξυπηρετεί.

Ο στόλος της Levante Ferries αποτελείται πλέον από τέσσερα πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές: το ολοκαίνουργιο «Fior di Levante», το πανέμορφο και ακούραστο «Mare di Levante», το εκσυγχρονισμένο «Andreas Kalvos» και το κοσμαγάπητο «Kefalonia». Στελεχωμένα με έμπειρα και πλήρως καταρτισμένα πληρώματα, προσφέρουν στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες.

Τα δρομολόγια εκτελούνται από τα πλοία κατ’ εναλλαγή, ενώ ο προγραμματισμός δρομολογίων των πλοίων δύναται να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες της επιβατικής κίνησης.

 

Προορισμοί

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, είναι δικαίως ένας κοσμαγάπητος προορισμός για διακοπές, καθώς αποτελεί ξεχωριστό συνδυασμό φύσης και ιστορίας. Η εναλλαγή θάλασσας και βουνού στο τοπίο της, μαζί με την κομψή ανθρώπινη παρουσία, δίνουν στο νησί ένα «μυθιστορηματικό» αέρα, τον οποίο απολαμβάνει κάθε επισκέπτης της. Ελάχιστα νησιά μπορούν να συγκριθούν με την Κεφαλονιά, καθώς και μόνη η παραλία του Μύρτου θα αρκούσε για να την καταστήσει κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Μαζί της όμως, η χαρακτηρισμένη ως εθνικός δρυμός οροσειρά του Αίνου, αμέτρητες άλλες παραλίες, σπήλαια και ο αστικός της ιστός, συνθέτουν την ιδανική, μαγευτική ατμόσφαιρα για μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία! Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Σάμη, Άσσος, Ξι, Πλατιά Άμμος, Μακρύς Γιαλός, Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης – είναι μερικά από τα αναρίθμητα σημεία της Κεφαλονιάς που συναγωνίζονται για να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές! Κατοικημένη ήδη από τη βαθιά προϊστορία, η Κεφαλονιά αποτέλεσε κόσμημα κάθε εποικιστή της και η σημερινή της πολιτιστική ατμόσφαιρα είναι σύνθεση υπέροχων λαογραφικών παραδόσεων. Ιδανικοί ξεναγοί για την τουριστική εμπειρία στο Νησί, αποτελούν οι ίδιοι οι Κεφαλλονίτες, οι οποίοι με τη φιλόξενη διάθεσή τους, αλλά και το έντονο ταπεραμέντο τους, μοιράζονται γενναιόδωρα με τον επισκέπτη τις ομορφιές του τόπου τους.

Ζάκυνθος

Γνωστή και ως “Φιόρο του Λεβάντε” (Άνθος της Ανατολής), η πανέμορφη Ζάκυνθος αποτελεί δικαίως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Το τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου εγγυάται αξέχαστες διακοπές, αφού έχει να επιδείξει ένα μοναδικό φυσικό κάλλος, πλαισιωμένο από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της και ενισχυμένο από το αδιάλειπτο χαμόγελο των Ζακυνθινών. Το Νησί προικίστηκε από τη φύση με αμέτρητες ομορφιές, καθώς υπέροχες αμμώδεις παραλίες, όπως το πασίγνωστο «Ναυάγιο», εναλλάσσονται με ακτές, στολισμένες με σπήλαια και κολπίσκους. Ο Κόλπος του Λαγανά, τόπος ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα – Καρέτα και εθνικό πάρκο από το 1999, αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της Ζακύνθου, ενώ η παραλία και τα τρία νησάκια του (Μαραθωνήσι, Άγιος Σώστης, Πελούζο) συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.Η θέα από τη Μπόχαλη, οι εκκλησίες του Αγίου Διονυσίου και του Αγίου Μάρκου, ο Λόφος του Στράνη και τα μουσεία του Νησιού είναι απλώς το εξώφυλλο σ’ ένα «βιβλίο», που έχει μόνο συναρπαστικές ιστορίες να αφηγηθεί! Από τα βάθη της Αρχαιότητας ως το 19ο αιώνα, η Ζάκυνθος γνώρισε πολλούς εποικιστές και κατακτητές. Το ξεχωριστό της Ελληνικό χρώμα εμπλουτίστηκε με στοιχεία της Δύσης και της Ανατολής, αντανακλώντας υπέροχα στη σημερινή ατμόσφαιρα της Χώρας και των δεκάδων χωριών της, αλλά και στην πολιτιστική της παράδοση. Θεματοφύλακες και συνεχιστές αυτής της κληρονομιάς είναι οι Ζακυνθινοί, λαός φιλόξενος και χαρούμενος. Σε κάθε ευκαιρία μοιράζονται με τον επισκέπτη την αγάπη τους για τη ζωή, κυρίως μέσω της Μουσικής και του Θεάτρου. Καντάδες και θεατρικές «ομιλίες» είναι αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας του Νησιού, εμπλουτίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία στον τόπο, όπου ένα καλοκαίρι είναι λίγο για να εξερευνήσεις.

Ιθάκη

Λίγοι είναι οι τόποι, που με το όνομά τους και μόνο, μπορούν να εμπνεύσουν τον ανθρώπινο νου κι η Ιθάκη αναμφίβολα κατέχει την κορυφαία θέση ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα όμως, το Νησί αποδεικνύει με ευκολία και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του, ότι είναι πολλά περισσότερα από το συνώνυμο της Νοσταλγίας. Το επίμηκες νησί βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό, και παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο τοπίο, όπου όρμοι, ακρωτήρια, σπήλαια και παραλίες κάνουν κάθε γωνιά της αφορμή για ένα ακόμη φωτογραφικό στιγμιότυπο. Το Βαθύ, πρωτεύουσα του νησιού και κύριο λιμάνι του, εντυπωσιάζει με την αμφιθεατρική του διάταξη και την αρχιτεκτονική του, ενώ αποτελεί ιδανική αφετηρία για εξερευνητικές εξορμήσεις σε παραλίες, κάστρα, μουσεία και γειτονιές της Ιθάκης. Λαζαρέτο, Σπήλαιο των Νυμφών, Μοναστήρι των Καθαρών, Ανωγή, Εξωγή, Κιόνι, Δεξά, Σκίνος, Αφάλες – είναι μόνο μερικές από τις καταχωρήσεις στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο του συνειδητοποιημένου επισκέπτη της Ιθάκης. Κάθε κάτοικος της Ιθάκης θα μοιραστεί με χαρά τις ομορφιές ενός νησιού, που ακόμη κι αν δεν είχε συνδέσει το όνομά του με τα νοσταλγικά ταξίδια ήδη από τις απαρχές της Ιστορίας, θα το έκανε με άνεση σήμερα.

Κυλλήνη

Η Κυλλήνη Ηλείας βρίσκεται στο δυτικότερο ακρωτήριο της Πελοποννήσου, 280 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Εκτός από «πύλη» προς το Ιόνιο Πέλαγος, η Κυλλήνη αποτελεί κι έναν ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό, καθώς είναι στολισμένη με γνωστές, αλλά και κρυμμένες ομορφιές, που αξίζουν να εξερευνηθούν. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει, στον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή, πολλά σημεία, όπου Φύση και Ιστορία συνδυάστηκαν μοναδικά. Τα αρχαία λουτρά, το μεσαιωνικό κάστρο και το φυσικό δάσος είναι τα γνωστότερα από αυτά, αλλά η Κυλλήνη μπορεί να ξαφνιάσει ευχάριστα τον «ανήσυχο» επισκέπτη με τα κρυφά της στολίδια.

Πάτρα

Αποτελεί συνδυασμό ενός σύγχρονου δυναμικού πνεύματος και μιας μακραίωνης πολιτιστικής παράδοσης. Χιλιάδες χρόνια ιστορίας εξελίσσουν αδιάλειπτα τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, που εξηγεί για ποιο λόγο η πόλη έχει πάντα πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Ο επισκέπτης της Πάτρας, είτε έχει αρκετές μέρες στη διάθεσή του ή λίγες ώρες, εύκολα θα παρασυρθεί από το ρυθμό μιας πόλης, που ξεχωρίζει για τη ζωντάνια της. Ο φυσικός κι αρχιτεκτονικός πλούτος της περιοχής, οι αμέτρητες επιλογές αναψυχής και φυσικά το καρναβάλι της, κάνουν την Πάτρα να εκπέμπει διαρκώς μια αύρα κεφιού και αισιοδοξίας.